Windows Copilot “olamıyor”

Microsoft’un Yapay Zekâ Asistanı Copilot Popülerlikte Geride Kalıyor

Microsoft’un yapay zekâ destekli yardımcısı Copilot, rakiplerine göre popülerlik konusunda geride kalıyor. Geçtiğimiz yıl Copilot’ın haftalık kullanıcı sayısı 20 milyon olarak belirlenirken, rakibi OpenAI’ın ChatGPT’si 400 milyon haftalık kullanıcıya ulaştı. Bu rakamlar, Microsoft’un YZ asistanının geleceği hakkında endişelere yol açtı.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’ın modelleri üzerinde geliştirmiş olsa da, araç halen kullanıcılar tarafından yeterince tercih edilmiyor gibi görünüyor. Copilot’ın Windows 11, Microsoft 365 ve Edge tarayıcıya eklenmesi de kullanıcı sayısını artırmaya yetmedi.

Microsoft, Copilot’ı OpenAI’dan daha bağımsız hâle getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda, Inflection AI’dan Mustafa Suleyman ve ekibini transfer eden şirket, Copilot’ı yeniden tasarlayarak aracın belirli internet sitelerinde kullanıcı adına işlem yapabilme yeteneği gibi yeni özellikler eklemeyi planlıyor.

Şimdilik Microsoft’un Copilot’ı, Windows kullanıcılarının dikkatini çekmekte başarılı olamıyor. Yeni özelliklerin devreye girmesiyle birlikte, Copilot’ın popülerliğinin artması bekleniyor.

Related Posts

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Galaxy’den iPhone’a göz kırpan güncelleme

Samsung, Android 16’yı kullanıcılarına One UI 8 güncellemesiyle sunmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, özellikle yeni Gelişmiş Koruma Modu sayesinde iPhone’un güvenlik sistemlerine benzer özellikleri Android’e taşıyor. Android Authority’e göre, bu mod …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Tesla’dan bir ilk: Sürücüsüz araç sahibine teslim edildi

Otoban ve ara sokaklardan geçen sürücüsüz araç, yolu başarıyla kat etti

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Meta’nın OpenAI’dan dört araştırmacıyı işe aldığı ortaya çıktı

Daha önce Meta’nın OpenAI’ın araştırmacılarını işe aldığı aktarılmıştı. Meta, özellikle yapay zeka alanında etkin hale gelmek istiyor.