Türkiye’nin Afrika açılımı tam gaz

Afrika Kalkınma Fonu’na Destek Kanun Teklifi Kabul Edildi

Ankara – Afrika Kalkınma Fonu Kuruluş Anlaşmasının Tadiline ve Guvernörler Kurulu Kararının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, Meclis Dışişleri Komisyonu’nda kabul edildi. Dışişleri Bakan Yardımcısı Burhanettin Duran, komisyona verdiği bilgide, uluslararası finans kurumu niteliğinde olan Afrika Kalkınma Fonu’nun her üç yılda bir gerçekleştirdiği kaynak artırımlarında Türkiye’nin donör ülkeler arasında yer aldığını ve Afrika’daki az gelişmiş ülkelere hibe ve tavizli kredi verdiğini belirtti.

274 milyon dolarlık İhale

Türkiye’nin 2013 yılında Afrika Kalkınma Bankası’na ve Afrika Kalkınma Fonu’na donör olarak üye olduğunu vurgulayan Duran, Türk firmalarının bu sayede bankanın finanse ettiği projelerin ihalelerine katılma fırsatı elde ettiğini açıkladı. Türk firmalarının 2013 yılındaki üyeliklerinden bu yana bankadan yaklaşık 274 milyon dolarlık ihale kazandığı bilgisini paylaştı.

Yıllık 276 Milyar Dolarlık Finansman Gerekiyor

Duran, Afrika’nın düşük gelirli ülkelerinin sosyoekonomik kalkınması için yıllık 276 milyar dolarlık bir finansman desteğine ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, şu anda bu tutara ulaşmak için yılda 245 milyar dolar açık bulunduğunu belirtti. Fonun mevcut kaynaklarının artırılıp finansman açığının kapatılması için üyelerce finansal piyasalardan borçlanma imkanı sağlanması konusunda ortak bir mutabakat olduğunu açıkladı.

Related Posts

Almanya’da ehliyet almak artık bir lüks mü?

Almanya’da birçok genç için ehliyet artık karşılanamaz bir maliyet haline geldi. Artan şikâyetler reform çağrılarını da beraberinde getiriyor.

Sadece 10 gün yaşıyor: Koparmanın cezası 557 bin lira

Manisa Spil Dağı Milli Parkı’nda senede bir kez açan ve sadece 10 gün boyunca canlı kalabilen Manisa Lalesi, çiçek açtı. Doğaseverler laleleri görebilmek için Spil’e çıkarken, bitkiyi koparmanın cezası bu yıl 557 bin 212 TL oldu.

TZOB Genel Başkanı, zirai dondan etkilenen meyve bahçelerini inceledi

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Gaziantep ve Kahramanmaraş’ta zirai don ve dolu nedeniyle zarar gören meyve bahçelerinde incelemelerde bulundu.

Altının ons fiyatında merkez bankalarının etkisi!

İş Yatırım Uluslararası Piyasalar Direktörü Şant Manukyan, “Altının ons fiyatında gerçek anlamda bir geri çekilme olacaksa ben yine bunun yükselişi tetikleyen merkez bankalarından geleceğini düşünüyorum” dedi.

Kıbrıslılar TEKNOFEST’e akın etti: Güçlendiğimizi hissettim!

TEKNOFEST KKTC’ye katılan Kıbrıslılar, festivalin ülkelerinde düzenlemesinden dolayı gurur duyduklarını aktardı.

Bakan Kacır: “İstiyoruz ki KKTC bilişim adası olsun”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) bir “bilişim adası” olmasını istediklerini belirterek, “KKTC’yi sadece kendi çocuklarımızın değil, bütün dünyadan bilişimcilerin, dijital teknoloji alanlarında ürünler, hizmetler geliştiren insanların adresi haline getirmek üzere çalışmalara devam edeceğiz.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir