Türk Kızılay, Aşevi Sayısını 91’e Çıkarmayı Hedefliyor

Türk Kızılay, 2028 Sonunda 81 İlde 91 Aşevine Ulaşmayı Hedefliyor

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz, ülke genelinde 55 aşevi açma hedefini aşmayı beklediklerini belirterek, “2028 sonunda 81 ilde 91 aşevine ulaşmış olacağız.” dedi. Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aşevi sayısını arttırmak için Türk Kızılay il ve şube başkanlıklarıyla proje geliştirdiklerini söyledi.

Evlerinde tek başına yaşayan, yemek yapamayacak durumdaki yaşlı ve engellilerin bulunduğuna dikkat çeken Yılmaz, onlara “bir tabak sevgi” ulaştırmak istediklerini ifade etti. Kızılay gönüllülerinin tek başına yaşayanları ziyaret ederek hatırlarını soracağını ve ihtiyaçlarını karşılamak istediklerini belirtti.

Aşevlerinin amacının sadece ihtiyaç sahiplerine değil, afet zamanlarında da beslenme desteği sağlamak olduğunu vurgulayan Yılmaz, Kızılay’ın birinci derecede sorumlu olduğunu belirtti. Ayrıca, hayırseverlerin desteğiyle açılan aşevlerinden gün içinde binlerce kişinin faydalandığını dile getirdi.

Yılmaz, ayrıca Türkiye’de olduğu gibi Gazze’de de iftar organizasyonları düzenlediklerini ve ramazan boyunca birçok bölgede aşevi ve gıda desteği çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Haftanın 6 günü ihtiyaç sahiplerine hizmet veren aşevlerinde, vatandaşların hem evlerine yemek götürüldüğünü hem de aşevlerine gelip yararlanabildiklerini belirten Yılmaz, 2025 yılına kadar projelerini tamamlamayı hedeflediklerini ve aşevi sayısını artırmayı planladıklarını kaydetti.

Hayırseverlerin destek olmak istemesi durumunda şubelerle iletişime geçmelerinin yeterli olacağını da sözlerine ekledi.

Hesap Aç, 1.000 TL Kazan. BYBIT TR’ye Şimdi Üye Ol. Reklamdır
Kaynak: AA / Tezcan Ekizler – Sağlık

Related Posts

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.