Tekstil ve ayakkabının hangi hayvanın derisinden yapıldığı etikette yer alacak

Ticaret Bakanlığı, Tüketici Ürünlerinde Hayvansal Menşe Bilgilendirme Zorunluluğu Getirdi

Ticaret Bakanlığı, son dönemde yaşanan bazı olaylar üzerine “Hayvansal menşeli parça içeren tüketici ürünlerinde bilgilendirme zorunluluğu” getirerek yeni bir tedbir aldı.

Bilgilendirme, tüketicilerin satın alma işleminden önce kolayca görebileceği, okuyabileceği ve yanıltıcı olmayacak şekilde Türkçe olarak yapılması şart koşuldu.

Böylece tüketiciler, satın aldıkları ürünün hangi hayvana ait olduğunu bilerek işlem yapabilecekler.

RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI

Bazı Tüketici Ürünlerinde Uygunluk Denetimi Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ, Resmi Gazete’de yayımlandı.

TEKSTİL VE AYAKKABI ÖNCELİKLİ

Tekstil ve ayakkabı gibi başlıca ürünlerde, Ticaret Bakanlığı’nın sorumluluk sahasında bulunan tüketici ürünlerinde hayvansal menşe parçalarının bulunması halinde, bu parçaların hangi hayvandan elde edildiğine dair bilgilerin tüketicilere sunulması zorunlu hale getirildi.

ÜRÜNÜN HANGİ HAYVANDAN ELDE EDİLDİĞİ AMBALAJA YAZILACAK

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı karara göre, hayvansal menşe parçalarının bulunduğu ürünlerin hangi hayvandan elde edildiğinin tüketicilere sunulması gerekmektedir. Bu bilgilendirme ürün etiketinde, ambalajında, ürünle birlikte gelen belgelerde yer almalıdır. Ayrıca, uzaktan iletişim araçlarıyla yapılan satışlarda da, bu bilginin ürün özelliklerinin belirtildiği alanda tüketiciye sunulması gerekmektedir. Bilgilendirmenin, satın alma işleminden önce açık, okunabilir ve yanıltıcı olmayacak şekilde Türkçe yapılması zorunluluğu getirilmiştir.

DOĞAL DERİ YERİNE DOMUZ DERİSİ

Türkiye’de bir markanın satışa sunduğu üründe domuz derisi kullanıldığına dair yeterli bilgilendirme yapılmadığı için ceza kesilmişti.

550 BİN LİRA CEZA

Ticaret Bakanlığı’na bağlı Reklam Kurulu, bir ayakkabı modelinde domuz derisi kullanıldığı için markaya 550 bin TL para cezası uygulamıştı.

REKLAMI DURDURULDU

Kurul, kurumun açıklama talebine cevap vermemesi nedeniyle şirkete reklam durdurma cezası da vermişti.

Related Posts

Avrupa’da 60 milyon kişiyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi tedirginlik yarattı: Türkiye için alarm zili

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Türkiye’nin aynı sistemin parçası olduğunu ve benzer durumların yaşanabileceğini açıkladı. Ne sanayi ne vatandaş bu krize hazır.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile müzakere etmek istediğini söylemesi üzerine Çin’den ilk somut adım geldi. Çin, ABD’den ithal edilen ürünlerden bazılarına, yüzde 125 gümrük vergilerinden muafiyet sağlanmasını onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir