Meta’nın akıllı gözlükleri, canlı çeviri özelliği sunuyor!

Meta, Ray-Ban İşbirliğiyle Akıllı Gözlüklere Canlı Çeviri Özelliği Ekledi

Meta, Ray-Ban işbirliğiyle geliştirdiği akıllı gözlüklere gerçek zamanlı çeviri özelliği ekledi. Daha önce yalnızca sınırlı sayıda kullanıcı tarafından test edilen bu özellik, 24 Nisan 2025 itibarıyla daha geniş çapta kullanılabilir hale geldi.

Meta’nın Akıllı Gözlükleri, Canlı Çeviri Özelliği Kazandı

Canlı çeviri özelliği, Meta’nın 2024 yılında düzenlediği Connect etkinliğinde tanıtılmış ve Aralık ayında bazı ülkelerde kullanıma açılmıştı. Özellik sayesinde kullanıcılar; İngilizce, Fransızca, İtalyanca ve İspanyolca dilleri arasında gerçek zamanlı sesli çeviri alabiliyor.

Konuşma sırasında çeviri doğrudan gözlük üzerinden sesli olarak aktarılırken, yanıtlar bağlı akıllı telefon ekranında görüntülenebiliyor. Ancak çeviri özelliğinden yararlanmak için ilgili dil paketlerinin cihaza önceden indirilmesi gerekiyor.

Geliştirilen sistem, kullanıcıların farklı dillerdeki bireylerle doğrudan ve anlık iletişim kurabilmesini sağlıyor. Gözlükler çeviri sırasında konuşmaları anında algılayıp çevirirken, kullanıcıların yanıtları ve içeriklerle olan etkileşimi gözlükle eşleşmiş telefon ekranından yönetiliyor.


OpenAI, Google Chrome’u Satın Alabilir!

OpenAI, Google Chrome’u satın almak için hazırlıklara başladı. Bu hamle, teknoloji sektöründe dengeleri değiştirebilir.

Meta, bu yeni özellikle birlikte gelecekte sunulacak işlevler hakkında da bilgi verdi. Yakın dönemde devreye alınması planlanan Live AI özelliğiyle birlikte, gözlüğün yerleşik kamerası sayesinde kullanıcıların gördüğü her şey yapay zeka sistemine aktarılabilecek.

Ayrıca Ray-Ban Meta gözlüklerin mesajlaşma ve arama yetenekleri de genişliyor. Gözlükler üzerinden Instagram uygulaması aracılığıyla doğrudan mesaj, fotoğraf gönderimi, sesli ve görüntülü arama yapılabiliyor.

Gözlüklerin fiyatı ise 299 dolardan başlıyor. Peki siz bu cihaz hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Related Posts

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Galaxy’den iPhone’a göz kırpan güncelleme

Samsung, Android 16’yı kullanıcılarına One UI 8 güncellemesiyle sunmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, özellikle yeni Gelişmiş Koruma Modu sayesinde iPhone’un güvenlik sistemlerine benzer özellikleri Android’e taşıyor. Android Authority’e göre, bu mod …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Tesla’dan bir ilk: Sürücüsüz araç sahibine teslim edildi

Otoban ve ara sokaklardan geçen sürücüsüz araç, yolu başarıyla kat etti

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Meta’nın OpenAI’dan dört araştırmacıyı işe aldığı ortaya çıktı

Daha önce Meta’nın OpenAI’ın araştırmacılarını işe aldığı aktarılmıştı. Meta, özellikle yapay zeka alanında etkin hale gelmek istiyor.