Gemini aylık 350 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Google’ın bir yapay zekası olan Gemini, Mart 2025 itibarıyla dünya çapında aylık 350 milyon, günlük ise 35 milyon aktif kullanıcıya ulaşmış durumda. Bu veriler, ABD federal mahkemesinin Google’ın arama pazarındaki hakimiyetine ilişkin çözüm önerilerini değerlendirdiği devam eden Google Search antitröst davasının bir parçası olarak ön plana çıktı.

Gemini, rakiplerine göre geride kalmış durumda

Ekim 2024’te Gemini’nin günlük kullanıcı sayısı 9 milyon, aylık ise 90 milyon seviyesindeydi. Mart 2025 itibarıyla ortaya çıkan sonuçlar, önemli bir büyümeyi yansıtıyor. Ancak, yine de Google’ın yapay zekası rakip platformlardan oldukça geride kalmaya devam ediyor. Örneğin, ChatGPT’nin haftalık aktif kullanıcı sayısı 400 milyonu aştı. Meta AI ise Eylül 2024 itibarıyla aylık 500 milyon kullanıcıya yaklaşmış durumda.

Üretken yapay zeka, hesaplama maliyetleri yüksek olduğundan yapay zeka şirketleri, kullanıcılarından elde ettikleri kadar parayı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalabiliyor. Örneğin, OpenAI, aylık 200 dolarlık bir abonelik katmanında dahi zarar ettiğini açıklamıştı. Google, Gemini aboneliklerinden ne kadar gelir elde ettiğini açıklamış olsa da ne kadar zarara uğradığı hakkında net bilgi vermiyor.

Related Posts

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Galaxy’den iPhone’a göz kırpan güncelleme

Samsung, Android 16’yı kullanıcılarına One UI 8 güncellemesiyle sunmaya hazırlanıyor. Bu güncelleme, özellikle yeni Gelişmiş Koruma Modu sayesinde iPhone’un güvenlik sistemlerine benzer özellikleri Android’e taşıyor. Android Authority’e göre, bu mod …

Genetikte yeni bir çağ başlıyor: “Sentetik İnsan Genomu” projesi başladı

İngiltere merkezli önde gelen üniversitelerden bilim insanları, “Sentetik İnsan Genomu” (Synthetic Human Genome – SynHG) adı verilen devrimsel bir çalışmaya resmen başladı. Projenin ilk adımı, insan genomunun yaklaşık yüzde 2’sini oluşturan tek bir kromozomun genetik kodunun sıfırdan yazılması olacak. Tüm DNA dizilimi öncelikle dijital ortamda tasarlanacak ve ardından laboratuvar ortamında inşa edilecek.

Tesla’dan bir ilk: Sürücüsüz araç sahibine teslim edildi

Otoban ve ara sokaklardan geçen sürücüsüz araç, yolu başarıyla kat etti

Tıp dünyasında ilk: Bir kalp nakli tamamen robotlarla gerçekleştirildi

Tamamen robotların kullanıldığı bu kalp naklinde, hastanın göğsü açılmadığı için iyileşme sürecinin büyük ölçüde hızlanması bekleniyor.

Meta’nın OpenAI’dan dört araştırmacıyı işe aldığı ortaya çıktı

Daha önce Meta’nın OpenAI’ın araştırmacılarını işe aldığı aktarılmıştı. Meta, özellikle yapay zeka alanında etkin hale gelmek istiyor.