Çin’in Mart ayındaki yeni banka kredileri beklentileri aşarak 3,64 trilyon yuana yükseldi

Çin Bankaları Mart Ayında 3,64 Trilyon Yuan Kredi Sundu

Çin Halk Bankası’nın (PBOC) Pazar günü yayımladığı verilere göre, Çin bankaları Mart ayında 3,64 trilyon yuan (500 milyar dolar) tutarında yeni yuan kredisi verdi. Bu rakam, analistlerin öngörülerini aştı. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla toplam yeni krediler arttı ve bu durum büyümenin istikrarlı kalmasını sağladı.

Çin, ABD Başkanı Donald Trump’ın ticaret politikalarıyla gerginleşen ilişkileriyle karşı karşıya. Bu durum, Çin’in ihracatını olumsuz etkileyebilecek uzun vadeli bir belirsizliğe neden olabilir. Özellikle iç talebin düşük olması ve deflasyonist baskıların devam etmesi durumunda, Çin’in imalat sektörü ve ihracatçıları üzerinde baskı artabilir. Ek olarak, para politikasında değişikliklerin yaşanabileceği belirtiliyor.

Çin Başbakanı Li Qiang, ekonomiye güvendiğini ve ülkenin dış etkilere karşı korunmak için politika araçlarına sahip olduğunu belirtti. Merkez bankasının verilerine göre, M2 para arzı %7,0 büyüme gösterdi ve ödenmemiş toplam sosyal finansman (TSF) %8,4 oranında arttı. Devlet tahvili ihracındaki artış, ekonomiyi canlandırmaya yönelik adımların bir göstergesi olabilir.

Related Posts

Avrupa’da 60 milyon kişiyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi tedirginlik yarattı: Türkiye için alarm zili

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Türkiye’nin aynı sistemin parçası olduğunu ve benzer durumların yaşanabileceğini açıkladı. Ne sanayi ne vatandaş bu krize hazır.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile müzakere etmek istediğini söylemesi üzerine Çin’den ilk somut adım geldi. Çin, ABD’den ithal edilen ürünlerden bazılarına, yüzde 125 gümrük vergilerinden muafiyet sağlanmasını onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir