Anne adayları dikkat! “Basit bir enfeksiyon” demeyin, erken doğum riskini artırabiliyor

Önerilen Besinlerle Hamilelik Sürecinde Bağışıklık Sistemini Güçlendirin

1-Besinleri Doğru Seçin

Hamilelik sürecinde omega-3 yağ asitleri, bağışıklık sistemi için önemlidir. Balık, ceviz, limon, sivri biber, yoğurt, kefir, turşu gibi probiyotik besinler tüketmelisiniz. Ayrıca yumurta, tavuk, kırmızı et, baklagiller, kuruyemişler, ıspanak, mercimek gibi çinko ve demir içeren besinleri de sofranızda bulundurmalısınız.

2-Sıvı İhtiyacını Karşılayın

Her gün en az 2 litre su içmek, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir. Yeterli su tüketilmesi, idrar yolu enfeksiyonlarından, kabızlıktan ve erken doğum riskinden korunmanıza yardımcı olur.

3-Temizliğe Özen Gösterin!

Ellerinizi sık sık yıkayın ve hijyen kurallarına dikkat edin. Ellerinizi temiz tutmak, enfeksiyon riskini azaltır. Ayrıca el dezenfektanları da kullanabilirsiniz.

4-Uykunuzu İhmal Etmeyin

Yeterli ve kaliteli uyku, bağışıklık sisteminizi güçlendirir. Düzenli uyku, hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı için önemlidir.

5-Kalabalıktan Uzak Durun

Kalabalık ortamlardan kaçının, özellikle bu dönemde virüs bulaşma riski yüksektir. Hijyen kurallarına dikkat edin ve ortamınızı sık sık havalandırın.

6-Sağlıklı Beslenme Alışkanlıkları

Dengeli ve sağlıklı beslenmek, bağışıklık sisteminizi güçlendirmenin temelidir. Mevsim sebzeleri, meyveler, protein ve lif açısından zengin besinler tercih edin.

7-Hasta Kişilerden Uzak Durun

Grip veya soğuk algınlığı olan kişilerle temastan kaçının ve hijyen kurallarına dikkat edin. Maske takarak, enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz.

8-Solunum Yollarınızı Koruyun

Kalabalık ortamlarda maske takmayı ihmal etmeyin. Bağışıklık sisteminizi güçlendirmek için enfeksiyonlardan korunmalısınız.

Related Posts

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Uzmanı açıkladı: Yenidoğan sarılığına karşı anne sütü önemli

Hareketsizlik vücuda nasıl hasar veriyor? Alzheimer ve demans kapıda

Modern yaşamın getirdiği uzun süreli masa başı çalışma, teknoloji bağımlılığı ve azalan fiziksel aktivite, insanları giderek daha da hareketsizleştiriyor. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Meral Bayramoğlu, hareketsizliğin vücudumuzda yol açtığı hasarları anlattı.

Klozetten 75 kat daha pis, salonda baş köşede duruyor! Karbonat tek çaresi

Evde en kirli yerin tuvalet olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. İngiltere’de yapılan bir araştırma, evdeki bu eşyanın klozet kapağından 75 kat daha fazla bakteri barındırdığını ortaya koydu. Özellikle evcil hayvan sahipleri için bu durum daha da endişe verici boyutlara ulaşıyor.

Uzmanı uyardı: ‘Kanser tedavisinde bitkisel kürlere dikkat’

Bilimsel dayanağı olmayan ürünlerin hastalara zarar verebileceğine dikkat çeken Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Akosman, “Bazı bitkisel kürler karaciğer enzimlerini etkileyerek ilaçların metabolizmasını değiştirebilir, hatta bazı vakalarda hayati riskler oluşturabilmektedir. Bugüne kadar bitkisel kürlerin kanseri tedavi ettiğine dair bilimsel olarak kanıtlanmış hiçbir klinik veri bulunmamaktadır. Bitkisel ürünler yanlış zamanda ve dozda kullanıldığında faydadan çok zarar getirebilir. Bu nedenle onkoloji hekimiyle iş birliği içinde olunması hayati önem taşır” dedi.

Kadınları daha çok etkiliyor, belirtiler göz ardı edilmemeli!

300 milyondan fazla kişiyi etkileyen astım, neden kadınlarda daha sık görülüyor? Genetik yatkınlıktan alerjik bünyeye kadar birçok detayı Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Didem Özkan anlattı.

Takviyelere ‘kurul’

Son yıllarda peynir ekmek gibi satılan ve insanlar üzerinde giderek bağımlılık oluşturmaya başlayan takviye edici ilaç ve gıdaların piyasaya sunulmasından kişilerce nasıl kullanılacağına değin kurul onayı geliyor. Sağlık Bakanlığı bünyesinde ya da …