Uzmanından kritik uyarı: Yaz aylarında artan varis şikayetleri ihmal edilmemeli

Varis Şikayetleri ve Köpük Tedavisi

Lokman Hekim Sağlık Grubu Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cengizhan Bayyurt, artan varis şikayetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Op. Dr. Bayyurt’a göre, varis toplardamar sistemindeki kapakçıkların bozulmasıyla ortaya çıkan ve yaşam kalitesini olumsuz etkileyen bir hastalıktır. Tedavi edilmediğinde ciddi sorunlara yol açabileceğini belirten Bayyurt, varisin kendiliğinden geçmediğini vurguladı.

‘Köpük Tedavisiyle Ameliyatsız Çözüm’

Op. Dr. Bayyurt’a göre, köpük tedavisi estetik ve medikal açıdan etkili sonuçlar vermektedir. En küçük kılcal damarlardan daha büyük varislere kadar uygulanabilen köpük tedavisi, ağrısız ve anestezi gerektirmeyen bir yöntemdir. Seanslar sadece 10 dakika sürer ve hastalar hemen günlük yaşamlarına geri dönebilir. Ayrıca, iç varislerde dahi ameliyat gerektirmeyen tedavi imkanı sunar. Bayyurt, varis çoraplarının erken evrede destekleyici olduğunu ancak ilerlemiş vakalarda tıbbi müdahalenin gerekliliğini vurguladı.

‘Gecikmeyin, Tedaviyi Ertelemeyin’

Op. Dr. Bayyurt’a göre, gece uyandıran kramplar, diz altında kaşıntı, ciltte renk değişikliği ve dökülme gibi belirtiler varisin ilerlediğini gösterebilir. Bu tür durumlarda uzman bir kalp ve damar cerrahına başvurmanın önemli olduğunu belirten Bayyurt, günümüzde modern tedavi yöntemleri sayesinde ameliyatsız, konforlu ve kısa sürede varisten kurtulmanın mümkün olduğunu söyledi.

Related Posts

Lenfomada zamanlama önemli: Erken tanı ile tedavi mümkün

Medical Point Gaziantep Hastanesi Hematoloji Uzmanı Doç. Dr. Ali Eser, halk arasında “lenf bezi kanseri” olarak bilinen lenfomanın, erken tanı sayesinde büyük ölçüde kontrol altına alınabildiğini söyledi.

Dr. Burak Çağrı Aksu: Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir

Dr. Burak Çağrı Aksu: Kasık bölgesinde hissedilen ağrının nedeni kalça sorunları olabilir

Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Uzmanlar, sağlıklı bir sindirim sistemi için günlük 25 ila 38 gram lif tüketilmesi gerektiğine dikkat çekiyor. Ancak bu miktara ulaşabilenlerin oranı oldukça düşük. Yapılan değerlendirmelere göre, erkeklerin sadece %3’ü, kadınların ise yaklaşık %10’u önerilen lif miktarını günlük olarak karşılayabiliyor.

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı.