Hızlı kilo vermek isteyenlerin imdadına yetişiyor! Maden suyuyla kalıcı zayıflayın

Karbonatlı Maden Suyu, Metabolizmayı Hızlandırarak Kilo Kaybına Yardımcı Olabilir

Yapılan yeni bir araştırmaya göre, karbonatlı maden suyu tüketmek, metabolizmayı hızlandırarak kilo kaybını destekleyebilir.

Dr. Akira Takahashi liderliğindeki bir ekip, Japonya’daki Tesseikai Nöroşirürji Hastanesi’nde yürütülen bir çalışma sonucunda, karbonatlı suyun glikoz seviyelerini düşürdüğünü ve bu sayede kilo kaybında önemli bir rol oynayabileceğini ortaya koydu. Bu bulgular, BMJ Nutrition, Prevention & Health dergisinde yayınlandı.

Araştırmanın sonuçlarına göre, gazlı suyun mide zarından emilmesi, suda bulunan CO2’ün alkalinleşmesine neden olabilmektedir. Bu süreç, metabolizmayı artırarak glikoz emilimini hızlandırabilir ve dolayısıyla kilo kaybını teşvik edebilir.

Ancak, çalışmanın yazarları karbonatlı suyun sadece kilo kaybı için tek başına yeterli olmadığını vurgulayarak, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin sağlıklı kilo vermenin anahtarı olduğunu belirtti.

“Dengeli beslenme ve fiziksel aktivite, sürdürülebilir kilo yönetiminin önemli bileşenleridir. Karbonatlı su, ancak bu faktörlerle desteklendiğinde kilo kaybına etki edebilir.”

Gazlı İçeceklerin Sindirim Sistemi Üzerinde Olumsuz Etkileri Olabilir

Uzmanlar, gazlı içeceklerin sindirim sistemi üzerinde şişkinlik, gaz ve sindirim sorunları gibi istenmeyen etkilere neden olabileceği konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle hassas bireyler ve gastrointestinal rahatsızlıkları olanlar bu tür içecekleri tüketirken dikkatli olmalıdır.

İngiltere’deki Oxford Üniversitesi’nden emeritus profesör Keith Frayn, karbonatlı suyun kilo kaybına etkisi konusunda şüpheci yaklaşarak, “Gazlı içeceklerin kilo verme sürecine doğrudan yardımcı olduğunu gösteren deneysel veriler bulunmamaktadır” dedi.

Frayn ayrıca, karbonatlı suyun kandaki glikoz seviyeleri üzerindeki olası etkisinin, kilo kaybına yol açacak düzeyde olmadığını belirterek, “Eğer gazlı içecekler kilo kaybına sebep olabilseydi, bu durum muhtemelen tokluk hissi üzerindeki etkileri aracılığıyla olurdu” şeklinde konuştu.

Related Posts

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.