“Et ve kemik suyu, eklem sağlığından cilt elastikiyetine kadar pek çok fayda sağlıyor”

Et ve Kemik Suyunun Sağlık İçin Önemi

Dyt. Gamze Çakaloğlu, et ve kemik suyunun birçok faydasından bahsederek, bu besinin bağışıklık sistemi için önemli bir destek sağladığını vurguladı.

Özellikle Covid-19 ve diğer viral enfeksiyonlarla mücadelede bağışıklık sistemini güçlü tutmanın hayati olduğunu belirten Çakaloğlu, Bu süreçte et ve kemik suyunun bağışıklık hücrelerini yenileyerek enfeksiyonlara karşı direnç oluşturabileceğini ifade etti.

Et ve kemik suyunun içindeki protein, kolajen, mineraller ve amino asitlerle vücudu besleyerek enerji verdiğini ve hastalık dönemlerinde toparlanmayı hızlandırabileceğini söyleyen Çakaloğlu, sağlık için bu besinin önemine dikkat çekti.

Kemik Suyunun Sağlık İçin Etkileri

Geleneksel ve besleyici gıdaların başında gelen et ve kemik suyunun, viral enfeksiyonlara karşı korunmada önemli bir destek sağladığını belirten uzmanlar, bu besinin cilt, kemikler, kaslar ve bağ dokuları için destekleyici olduğunu ifade ediyorlar.

Özellikle kolajenin cilt elastikiyetini artırarak yaşlanma belirtilerini geciktirebildiğini ve eklem ağrılarına iyi geldiğini vurgulayan uzmanlar, içerdiği mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve kas fonksiyonlarını iyileştirdiğini belirtiyorlar.

Et ve kemik suyunu düzenli olarak tüketerek, vücudunuzu kış aylarında artan viral enfeksiyonlara karşı güçlendirebilir ve genel sağlık durumunuzu destekleyebilirsiniz.


Hayatınızın aşkını bakteriler seçiyor olabilir mi; bilim insanı Ali Rıza Akın anlatıyor | Bakterin Kadar Yaşa


Related Posts

Yaşam kalitesini düşürüyor! Sabah dümdüz, akşam şiş bir karna karşı 7 çözüm

Çoğu kişi sabah dümdüz bir karınla uyanmasına rağmen gün sonunda karın şişliği yaşadığını ifade eder. Şişkinliğe genellikle; ağrı, rahatsızlık, mide bulantısı, hazımsızlık, kabızlık veya ishal, halsizlik ve solunum güçlüğünün eşlik ettiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, şişliğe karşı 7 çözüm önerisinde bulundu.

Yapay güzellik algısı yeme bozukluğuna sebep oluyor!

Prof. Dr. Esra Çöp, ergenlik çağındaki gençlerde hızla artan ‘Anoreksiya nervoza’ vakalarının en çok 14-18 yaş arasında ve kız çocuklarında görüldüğünü söyledi. Prof. Dr. Çöp, “Sosyal medyada yapay, gerçekçi olmayan ideal bir beden algısı yaratılıyor. Çocuklar da bu bedene ulaşmak için beslenmeleriyle ve yemeleriyle ilgili çok fazla oynuyorlar açıkçası. Yeme bozukluğu, sadece bir zihin ya da mide meselesi değil aynı zamanda gelişimi durduran, hayati risk barındıran bir durum” dedi.

Kulak İltihabı Nasıl Geçer?

Kulak iltihabı hakkında bilgi veren uzmanlar, rahatsızlığın su teması ile rattığını ifade ederek, yanlış temizleme alışkanlıkları hakkında uyardı. 

Sinsi ilerlediği için griple karıştırılabiliyor! Sessiz kalp krizinde 7 belirtiye dikkat

Kalple ilgili sağlık problemlerinin bazen sinsi ilerleyebileceğinden bahseden Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Nevrez Koylan, sessiz kalp krizinin 7 belirtisini açıkladı.

Kelime kaybıyla başlıyor! Sessiz tehdit: Primer Progressif Afazi

Primer Progresif Afazi’nin (PPA), Alzheimer hastalığı gibi diğer demans türlerinden farklı olarak, başlangıçta sadece dil işlevlerini etkilediğini aktaran Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Sultan Tarlacı, nadir görülen nörolojik hastalığın belirtileri, tanı süreci ve hastaya yaklaşım yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Kurban Bayramı’nı gebe olarak karşılayanlara önemli uyarılar: Ette porsiyona ve pişirmeye dikkat

Uzmanlar, hamilelerin Kurban Bayramı’nda günlük ortalama 90 ile 120 gram arasında kurban eti tüketmesi gerektiğini belirtti. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Hediye Dağdeviren, “Hamilelere kurban etini 1 porsiyon şeklinde günlük ortalama 100 gram olarak tüketmesini öneriyoruz” dedi.