12. Satın Alma ve Tedarik Zirvesi İstanbul’da Gerçekleşti

İstanbul’da Gerçekleşen 12. Satın Alma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi Yenilikleri Masaya Yatırdı

İstanbul’da düzenlenen 12. Satın Alma ve Tedarik Yönetimi Zirvesi, satın alma ve tedarik süreçlerindeki yenilikleri ele aldı. Zirvede, yapay zeka entegrasyonu, maliyet avantajları ve ekonomik belirsizliklere karşı alınan stratejiler gibi konular detaylı bir şekilde ele alındı.

Zirve, Türkiye’nin satın alma ve tedarik zinciri alanındaki profesyonellerini bir araya getirdi. “Şimdi Değişim Zamanı! Hazır Mısın?” temasıyla gerçekleştirilen etkinlikte, gayrisafi yurtiçi hasılanın büyük bir kısmını yöneten sektör profesyonelleri, akademisyenler ve iş dünyası temsilcileri bir araya geldi. Zirve kapsamında sürdürülebilir tedarik zinciri yönetimi, yapay zeka ve dijital dönüşüm, ekonomik belirsizliklere karşı stratejik yaklaşımlar gibi konular ele alındı.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Satın Alma Profesyonelleri ve Yöneticileri Derneği (TÜSAYDER) Başkanı Meriç Atalay, satın alma ve tedarik zinciri yönetiminin dönüşüm sürecinden bahsederek Türkiye’nin verimlilik sıralamasındaki gerilemeyi vurguladı. Atalay, Türkiye’nin rekabet gücünün arttırılması gerektiğini belirterek, ülkenin karşı karşıya olduğu belirsizliklerle başa çıkmanın önemine değindi.

Panelde tarım ve hayvancılık sektöründeki satın alma süreçleri, sürdürülebilirlik ve küresel tedarik zinciri riskleri ele alındı. Aynı zamanda yapay zekanın tedarik zinciri süreçlerine entegrasyonu ve veri analitiği konuları da panelistler tarafından detaylı bir şekilde tartışıldı.

Ekonomik dalgalanmaların tedarik zinciri ve satın alma yönetimine etkileri de değerlendirilen zirvede, Türkiye’nin küresel risk ve fırsatları iyi yönetmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, yapay zeka uygulamalarının operasyonel süreçlere etkileri ve gelecek projeksiyonları da panelistler tarafından detaylı bir şekilde ele alındı.

Zirvedeki konuşmalarda, Türkiye’nin gelecek için yapay zekaya ve dijital dönüşüme nasıl adapte olması gerektiği ve sektördeki gelişmelerin nasıl takip edilmesi gerektiği üzerinde duruldu. Zirve, satın alma ve tedarik yönetimi alanındaki gelişmeleri yakından takip edenler için önemli bir platform olma özelliğini korudu. – İSTANBUL

Related Posts

Avrupa’da 60 milyon kişiyi karanlıkta bırakan elektrik kesintisi tedirginlik yarattı: Türkiye için alarm zili

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alpaslan Bayraktar, Türkiye’nin aynı sistemin parçası olduğunu ve benzer durumların yaşanabileceğini açıkladı. Ne sanayi ne vatandaş bu krize hazır.

Türk elektronik sektörü “ticaret savaşından” güçlenerek çıkabilir

Türk elektronik sektörü, “ticaret savaşları” olarak nitelendirilen ve dünyada gümrük vergisi düzenlemelerinin, alternatif tedarik ve pazar arayışlarının artmasına yol açan dönemde önemli bir potansiyele sahip bulunuyor.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! 6 gün içinde adım atılmazsa haklı fesih hakkı kayboluyor

İşçi veya işveren, ahlâk ve iyi niyet kurallarına aykırı bir durumla karşılaştığında iş sözleşmesini derhal feshedebilir. Ancak bu hakkın kullanılabilmesi için 6 iş günü kuralına uyulması gerekiyor. HaberTürk’ten Ahmet Kıvanç, bu kritik sürenin nasıl işlediği ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini detaylarıyla anlatıldı.

‘Siyasi operasyonların’ bedelini emekçiler ödüyor: Asgari ücreti de erittiler

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının ardından ekonomide yaşanan dalgalanma zaten açlık sınırının altına düşen asgari ücreti daha da eritti. Brüt asgari ücret 708 Euro’dan, 592 Euro’ya düştü. Asgari ücret 4 ayda yüzde 16 eridi. Türkiye Avrupa’nın en düşük asgari ücret veren ülkeleri arasına adeta demir attı.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Trump teklifi yaptı, Çin ilk adımı attı

Geçtiğimiz günlerde ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile müzakere etmek istediğini söylemesi üzerine Çin’den ilk somut adım geldi. Çin, ABD’den ithal edilen ürünlerden bazılarına, yüzde 125 gümrük vergilerinden muafiyet sağlanmasını onayladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir